Ismét könyvet ajánlok: ezúttal Bartha Lajos, a csillagászattörténet nagy öregjének tollából. 

Bartha Lajos: A csillagképek története és látnivalói

Az égbolt, a csillagképek megismerése az emberiség kultúrtörténetének legrégebbi időszakába vezet el bennünket. A Szerző áttekintő képet ad az egyes csillagképek kialakításának történetéről, a különböző korok és népek körében elterjedt csillagmondákról, ezen belül a magyar nép csillag-ismeretéről is. Már a legújabb adatok alapján mutatja be a konstellációk érdekesebb csillagait és nevezetes objektumait. Segíti az Olvasót a csillagképek felkeresésében és azonosításában. A kötet 40 év kutatómunkájának gyümölcse, melyet közel 500 térkép és illusztráció (többek között sok XV.-XVIII. századi csillagatlasz- és térképlap eredeti reprodukciója) tesz még gazdagabbá.
 A Szerző (nem mellesleg a londoni Királyi Földrajzi Társaság örökös tagja) több ezer bel- és külföldi publikációval büszkélkedhet, közismert és aktív ismeretterjesztő, gyakorlott megfigyelőként és tudománytörténészként biztos kézzel vezeti az olvasót.

A könyv jelenleg akciós áron kapható a Tudóskönyv webboltban. Érdemes szétnézni az oldalon, nevének megfelelően természettudományos könyvekből gyermekkönyvektől ismeretterjesztő műveken át tankönyvekig lehet válogatni, illetve tudománytörténeti és -filozófiai műveket is találni a kínálatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr432859081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása