Célegyenesben a Puli!

2010.12.22. 22:44

Minden remény megvan arra, hogy a Puli Space benevezzen a GLXP-re - már csak karnyújtásnyira vagyunk! Íme a csapat sajtóközleménye:

A Puli Space Technologies örömmel tudatja, hogy december 15-i utolsó felhívására is számosan csatlakoztak a Puli „Kis Lépés Klub”-hoz – azon független emberek közösségéhez, akik támogatják, hogy a Puli Space Technologies csapata a Google Lunar X Prize 30 millió dollár összdíjazású versenyen teljes jogú, nevezett tagként vegyen részt, és legkésőbb 2014. december 31-ig elküldje saját robotját a Holdra. A „Kis Lépés Klub” tagjai eddig közel 1 millió forintot adományoztak, amelyet a csapat az 50 ezer dolláros nevezési díj befizetésére fog felhasználni. Külön öröm a csapat számára, hogy támogatások nemcsak hazánkban, de az Egyesült Államokban, Kanadában, Svájcban, Németországban, Hollandiában, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Írországban és Svédországban élő magyaroktól is érkeztek.

A Puli csapat GLXP -re való nevezési szándékának bejelentése, illetve legutóbbi támogatási felhívása óta több magyar és külföldi cég is jelentkezett és vizsgálta meg a Puli Space Technologies-t, mint lehetséges üzleti partnert, illetve befektetést. A 2010. december 31-i nevezési határidő nagyon közel van, de egyelőre a tárgyalások néhány céggel egyértelműen abba az irányba mutatnak, hogy 2011 januárjában sikeres nevezéssel, és az 50 ezer dolláros nevezési díj letételével, a Puli teljes jogú GLXP versenyzővé váljon.

A Puli kezdeményezésének nem várt hozománya, hogy a csapatot több már hivatalos GLXP csapat, és két nevezni kívánó csapat is megkereste a lehetséges együttműködés reményében. Ez mindenképpen a csapat eddigi eredményeinek, néhány szaktekintélyének, illetve a nemzetközi hírű hazai űripari fejlesztéseknek az elismerése. A csapat nem zárja ki az együttműködést más csapatokkal, ezek lehetőségeiről és dimenzióiról folyamatosan egyeztet.

A magyar „űrpuli” továbbra is várja az ügyüket, a magyar űripar és tudomány ügyét fontosnak tartó emberek és cégek támogatását és érdeklődését, valamint további felajánlásokat akár a „Kis Lépés Klub”-ba, akár a Puli Indítóállás építőkockáiba. A Puli csapat köszöni minden lelkes egyéni támogató és cég hozzájárulását!

 

Tessék hát belehúzni, magánszemélyek a Kis Lépés Klubon keresztül (vannak már "visszatérő" tagok is), cégek pedig az indítóálláson illetve a marketing kukac pulispace.com-on át! Hiszen nem csak a regisztáció a cél, hanem a Hold, az igazán nagy munka még ezután vár ránk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr412533499

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Minden segítségre számít a magyar holdszonda 2010.12.23. 00:35:01

December 31-ig maradt ideje a Puli Space csapatnak nevezni a Google Lunar X Prize 30 millió dolláros összdíjazású versenyére, melynek célja, hogy a nevező csapatok saját szondáikat juttassák el a Holdra. A Magyarországot egyedüliként képviselő csapat P...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S.O.A. 2010.12.23. 09:03:14

Másodszor is megtámogattam őket, így Karácsony előtt... (nem arcoskodni akarok ezzel, csak bátorítani az esetleges hezitálókat!)

KGyST · http://repules.tumblr.com 2010.12.23. 22:10:38

Volt kint az index címlapon egy jó geológiai blog, forrásnak kafa:
geofigyelo.blog.hu/
ha még nem lenne meg.

KenSentMe 2010.12.23. 22:54:45

Hát, ha a fiúk tényleg rakétát akarnak küldeni a Holdba, akkor rájuk fér minden támogatás.. valamelyik éjszakai műsorban volt egy ilyen rakétakilövéses csapat a diszkó veri channelen, ahol a rakétamérnökök saját szórakoztatásukra készítettek egy 1300 tételből álló hibajegyzéket arról, hogy mi romolhat el a rakétában, és miket kell indulás előtt ellenőrizni..

valami eszméletlen munka lehet.

Link Elek 2010.12.24. 05:40:25

nem ez az 50e$ a sok, hanem az a 20mill$ amibe a fejlesztes+felloves fog kerulni.
ennek csak egy reszet fogja fedezni a google dija.

az eredeti X price sem volt nyereseges. a komoy befektetok meg csak az _utan_ jonnek. bizonyitek kell nekik nem igeret.

ha nem sikerul olyan milliardost talalni, aki raszan nehany milliard forintot a bulira, akkor a nyeres eselye egeszen pontosan 0%. ha sikerul, meg akkor is ott van nehany tizezer komoly technikai problema.

kpityu2 2010.12.24. 07:11:25

Hajrá, páláj szpész teknolodzsísz!

MTom 2010.12.24. 11:58:15

@Link Elek:
Biztos örül majd a csapat a jókívánságaidnak, valamint az infóknak, amik eddig valószínűleg senkinek sem jutottak eszébe.
Én már támogatók között vagyok, remélem te is, és nem csak eszmefuttatásokkal támogatod a sikert.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2010.12.24. 15:23:16

@KGyST: kösz, behegesztem a feedbe!

@all: ahogy már leírtam, leírtuk többször, _senkinek_ nincs meg az összes pénze, a legtöbb csapatk előtt ugyanúgy tornyosul a Holdhoz jutás problémája. Mégis van 20+ benevezett és 10 aspiráns csapat. Ez elsősorban pénzügyi kihívás, de a csapatok a technikai (holdrover építése) miatt neveznek be.

MTom 2011.01.05. 19:08:08

Meg lehet tudni, mi most a helyzet?
Az indítópult sajnos keveset javult, a hallgatás is "gyanús".
Ezek szerint nem sikerült a nevezés? Illetve hogyan tovább? Együttműködési lehetőségek, stb.?

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2011.01.07. 15:03:44

@MTom: türelem, türelem, amint lesz publikus infó, úgyis közzétesszük. ;)

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2011.01.08. 20:07:43

@MTom: A GLXP-n is múlik a dolog, Will Pomerantz is szabadkozik:

"...the massive flurry of new registration applications we received right at the deadline. We're still processing them, so I can't yet tell you how many teams we'll have when all is said and done (soon, my friends, soon)..."

MTom 2011.01.08. 23:09:13

Köszi az infókat!

Azért jópofa, hogy még 50.000 $-os jelentkezési díj ellenére is képes egy nagy nyilvánosságú téma "massive flurry of ... applications we received right at the deadline" -szerű zavart okozni.

Na, milyen határidő is lesz kis hazánkban jan.31-én?
Akinek megéri (szerintem a tagok kb. 10%-ának megérné), el kellene kezdenie lassan nyilatkoznia (magam már megtettem). Bár ehhez kell egy kis bátorság, de hát vannak ennél sokkal bátrabbak is, pl. akik elhatározzák, hogy holdjárót akarnak az űrbe küldeni... :)

Bocs az off-ért, csak teljesen beletrafált nálam ebbe a témába...
süti beállítások módosítása