Jon Stewart megmondja

2010.11.13. 20:33

Szupertitkos rakétaindítás Los Angeles partjainál? Amcsik, idegenek, magánrakéta, földről, vízből? Jon Stewart tisztázza a helyzetet: Schwarzi az, rakétára kötözve!

 

The Daily Show With Jon Stewart Mon - Thurs 11p / 10c
Missile: Impossible
www.thedailyshow.com
Daily Show Full Episodes Political Humor Rally to Restore Sanity

 

Komolyra fordítva a szót, a helyzet nagyon egyszerű: a szemünk és az agyunk a bolondját járatja velünk. A kondenzcsík, ami egy ége felé törő, távolodó rakéta látszatát kelti, valójában egy repülőgépé ami pont vagy majdnem felénk jön. Emiatt a repülő látszó útvonala (egyenes repülést feltételezve) a horizonttól a fejünk fölé emelkedve tartana. Amikor ennek a távoli, első szakaszát látjuk, az olyan, mintha felfelé szállna a horizonttól. (A Föld gömbölyű, ugye megvan?) A másik dolog, ami becsapja az agyunkat a kényszeres perspektíva-keresés mellett a méretek összehasonlítgatása. A kondenzcsík szélesebb az aljánál (ergo közelebb van?), aminek viszont az oka, hogy távolabb jobban szétzilálta már a szél. A legjobb jelölt a járatra a UPS902.

Plusz, a helikopter-pilóta, aki videófelvétellel szolgált a jelenségről, azt mondta, úgy tíz percig videózott. Tíz percig?! Tíz perc alatt az űrsikló kint van az űrben, orbitális pályán és lekapcsolta a főhajtóműveit. Ha ez rakéta lenne, minimum Hawaii-nál/keleti partnál kéne járnia tíz perc alatt.

 

 

Úgy néz ki? Úgy. Ha valaki szerint ez bizonyíték, az üsse be a gugliba az "optikai csalódás" szót, és gondolkozzon el azon, hányszor vágják át a palánkon az érzékei akár egyetlen nap alatt.

Hosszabb, részletesebb magyarázat itt található.

Szerző: lacalaca

5 komment

Címkék: ufo

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr302446916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gramercy 2010.11.14. 09:48:04

megalol

fox megint jol bekavar, comedy central rulez

bioLarzen 2010.11.15. 21:02:57

"Amikor ennek a távoli, első szakaszát látjuk, az olyan, mintha felfelé szállna a horizonttól. (A Föld gömbölyű, ugye megvan?)"

Én egy (gondolom) meteort láttam pont hasonló konstellációban, pont úgy nézett ki, mintha a horizontot takaró hegyről húzott volna felfelé. Nagy mázlim volt, mert véletlenül épp arrafelé néztem, és kb fél másodpercig volt látható (gondolom, akkor égett teljesen el).

bio
süti beállítások módosítása