Integess, fotóznak!

2009.04.14. 13:50

A húsvéti sonka-torma-főtt tojás túladagolásból kigyógyulva itt egy kép az űrállomásról:

Az asztrofotózás egy speciális ága az űreszközök megörökítése, melyek közül az ISS a legjobb célpont méretéből kifolyólag. Egy kis-közepes távcső és egy videókamera segítségével meglepően részletes felvételek készíthetőek, épp csak az égen átszáguldó űrállomást kell tudni követni. A videófelvétel nagy előnye, hogy elkaphatóak olyan pillanatok, amikor a légköri zavarok minimálisak az adott irányban. A fenti képen nem akármilyen részletet sikerült megörökíteni a videót készítő Ralf Vanderbergh-nek: az elnyúlt, fényes paca igen nagy valószínűséggel Joseph Acaba, az STS-119 űrhajósa űrséta közben. Több mint 300 km távolságból, kint az űrben! Szép teljesítmény.

A tovább után mutatok egy teljes filmet is. Egy másik fotós, Dirk Ewers felvétele, jól látszik hogy rontja el a képet a légkör, de egy-egy pillanatra teljesen élesen látszanak a részeltek.

 

Szerző: lacalaca

5 komment

Címkék: iss napképe

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr91064268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dharma 2009.04.15. 10:38:24

Basszus.... Milyen állványon követte Dirk Ewers kolléga az ISS-t?
Nagyon szuper felvétel....

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2009.04.16. 12:41:27

@Dharma: erről nem találtam infót a honlapján ( www.astroewers.de/indexbneu.htm ), egy interjút viszont találtam a másik fickóval, ő kézzel vezette a távcsövet. Gondolom a keresőtávcsőben követte szemmel, és jó nyugodt keze van.

macskafaraok 2009.04.17. 00:19:53

par ev gyakorlas es egy unikum elotte, es megy siman :)
süti beállítások módosítása