Érdekes lehet kis kutatócsoportban dolgozni a NASA-nál. Világelsőként dolgozhatnak például napvitorlás elkészítésén, 4 méteres vitorlát vekni kenyér méretűre összehajtogatni, mégis a járművet rábízzák a még soha nem bizonyított Falcon 1 rakétára.

A Falcon 1 a SpaceX cég által fejlesztett modern, kétlépcsős rakéta, amit főképp a NASA COTS programjából finanszíroztak. Eddig csupán sikeres indítása nem volt, legutóbbi tesztnél például a leváló fokozat hibája miatt lett sikertelen a teszt.

Úgy tűnik a NASA nem viszi túlzásba az érdekes technológiák kutatását, támogatását, viszont ha sikerül a júli 29-ei indítás, akkor egyszerre két áttörést is elkönyvelhetnek az amerikai mérnökök.

 

A nap képe pedig: Sztereó Holdautó

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr56557850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WinG 2008.07.10. 10:22:48

A magánszféra bevonása az űrkutatásba számos problémás kérdést vet fel. Rengeteg előnye mellett (a versenyzés folyamatos fejlesztésre ösztönzi a cégeket, rugalmasabbak, olcsóbbak-költséghatékonyabbak, nem beszélve arról, hogy két-három nagy - NASA, ESA, Roszkozmosz - állami szférás cég mellett sok apró magáncég nagyobb fejlesztői kapacitást nyújt), számos biztonsági kérdést felvet. Nem örülne neki nyilván senki, ha egy kósza magánűrhajó tönkretenne mondjuk egy ISS-t (mégha ettől még messze is tartunk), szóval nagyon szigorú minőségellenőrzésre lenne szükség.
süti beállítások módosítása