Elvileg tavaly indult volna az Atlantis űrrepülőgép, az európai Columbus modult szállítva a Nemzetközi Űrállomásra. Egy műszaki meghibásodás miatt végülis lefújták a december 6-ai startot, pedig mi nagyon rákészültünk. A Polaris csillagvizsgálóból első kísérleti adásunkat sugároztuk az interneten, magyarul közvetítve az indítást. Ami aztán elmaradt, mi több a makacs üzemanyagmérő műszereknek hála aztán az egész cuccot visszavontatták a hangárba.

Az STS-122 új indítási időpontja 2008 február 7, este 18:47. A Polaris TV támogatásának hála újra közvetíteni tudjuk majd ezt az indítási kísérletet, egy kisebb űrkutatási beszélgetőműsorral kezdve, majd amint beindulnak az események az űrhajó körül azt kommentálva fogjuk figyelemmel kísérni. A pontosabb menetrendet hamarosan összeállítjuk, várhatóan február első pár napjában írok róla részletesebben.

(a hosszú hallgatási szünetért elnézést, többünknek vizsgaidőszakja van, szigorlatok, miegymás veszi el az élethez való kedvünket)

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr84308079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása