A cél pedig hogy 2018-ra emberes küldetést tudjanak indítani az új központból. Szergej Ivanov annyit elárult, hogy valahol az Amúr tartományban lesz a létesítmény, és hogy egy hadászati indítóállást is terveznek építeni. Helyileg közel lesz a nemrégiben bezárt Szvobodnij Kozmodrómhoz, valahol az alábbi google mapsen bejelölt helyen.


View Larger Map
A döntés majd egy 18 ezres lélekszámú település kialakitásával is jár, és várhatóan jövő januárjában teszik meg a végső bejelentést a pontos helyről.
Az új űrközpont igazán csak 2020 után lesz kiemelt fontosságú, ugyanis ekkor fejeződik be tervek szerint az oroszok ISS programja, és igy Oroszország otthagyhatja a már Kazahsztánhoz tartozó Bajkonurt.
Kazahsztán egyébként nemrégiben panaszkodott, ugyanis a területén történő sikertelen inditások (ami gyakorlatilag a rakéta felrobbanásával, becsapódásával jár) az ő területét szennyezik. Érdekes logisztikai problémát fog jelenteni a mintegy 4500 km-re levő szamarai Szojuz összeszerelő csarnokból ide szállitani a rakétákat, ez talán egy új, nagy teherhordó képességű repülő kifejlesztését is jelentheti.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr38265011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zordonborz 2007.12.15. 22:45:30

Már csak az érdekelne, hogy Kazahsztánnak mekkora bevétele van abból, hogy onnan indítanak az oroszok?

Viola, a ló 2007.12.16. 10:32:49

Biztos nincs ingyen... :)
süti beállítások módosítása