Dél-Korea fel kíván zárkózni a távol-keleten folyó űrversenyben, melyet Japán, Kína és India folytat a Hold eléréséért. A kormány által közzétett tervek szerint teljes egészében saját fejlesztésű technológiával 2017-ben műholdat szeretnének földkörüli pályára állítani, ezután jöhetne a Hold.

Az első holdszonda, amely "mindössze" körpályára állna, 2020-ban indulna, a második, amely már leszállóegységet vinne magával, öt évvel késöbb. 1992 óta Dél-Korea már 11 műholdat indított, de mindeddig csak más országok által készített eszközöket használtak. Ezen szeretnének most változtatni azzal a kb. 3,9 milliárd dollárral, amelyet a következő tíz évben fektetnek az iparágba. A holdprogram árát ez természetesen nem tartalmazza, arra még nem számoltak költséget. Bizonyos tapasztalataik már vannak, hiszen Oroszországgal közösen fejlesztenek egy kétfokozatú rakétát, melynek segítségével 2008 végén műholdat indítanak a légkör és az űr tanulmányozására.

 

Forrás:

moondaily.com
space.com

Szerző: Marrs101

2 komment

Címkék: dél korea

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr22237518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ISTi 2007.11.22. 19:11:21

Pár éve még nem gondoltam volna (pláne az amerikaiak t...ény...kedését elnézve) hogy 2030 körülre mekkora forgalom várható odafent...

Marrs101 2007.11.23. 00:05:41

Az amerikaiak ténykedése mostanában igencsak szánalmas, ez az Orion inkább visszalépés. Ha így folytatják, szerintem 10-15 éven belül egyértelműen lemaradnak.
süti beállítások módosítása