Így hírdetünk versenyt mi

2007.05.26. 22:05

Sokan kíváncsiak a hazai fejleményekre a szavazás szerint, ennek szívből örülök, van érdeklődés. Elsőnek bemutatnánk, hogyan szervez a (egy korábbi bejegyzésben már szarrá kottázott) MANT ifjúsági vetélkedőt (brr az ifjúsági vetélkedő kb úgy hangzik, mint az "úttörőtábor", vagy "Rákosújpalota". Hogy "Gyál"-ról ne is beszéljünk).

A hírdetés szövege az Űrvilágon olvasható. A vetélkedő weboldala (hisz XXI. században élünk) designjában igazán méltó az "ifjúsági vetélkedő" elnevezéshez: szojuz-zöld háttér, amibe az alkotó véhetően az összes számítógépén fellelhető űrkutatásos képet fel akarta használni: kivehetünk itt egy Gagarin-t, Apollo XIII jelvényt, egy képet a hazai fiatalokat toronymagasról leérdeklő Farkas Bertalanról, valamint a Hubble, egy idősebb úr, és egy profil látható sejtelmesen beledolgozva a háttérbe.

Üdvözölnek minket a verseny honlapján, majd azonnal elborzasztó minőségű átméretezett pixelhalmaz zárja az oldalt, mintegy jelezvén, kik is a rendezvény támogatói (felelősök fejére hamut szórni tessék). Balra egy helyes kis menü található, a '97-es trendeknek megfelelően kurzorérzékeny menüpontokkal.



A Szabályok pontra kattintva a design letisztultságából eredő sebességgel azonnal az új oldalra hussanunk, ahol a következő szöveg fogad, a verseny célját ismertetendő, de előtte:

Nyeremények

Ugye mi más érdekli a diákokat, mint a nyeremény. Amikor kicsi voltam, nekem is ez volt az első rész, amit egy kiírásnál elolvastam, hát legyünk most jófejek, íme:
  • A verseny döntőjében a legjobban szereplő csapat(ok) tagjai űrkutatással és űrhajózással kapcsolatos nemzetközi űrtáborokba utazhatnak.
  • A további helyezett csapatok részvételt nyernek a MANT 2008. évi nyári űrtáborába.
  • A vetélkedő legjobb helyezettjei a verseny támogatói által felajánlott tárgyjutalmakban is részesülnek.
Szegény Simonyi fogadására emlékezve rémült tizenéveseink bizonyára könyvhalmazokat vízionálnak: sok kötet maradt raktáron; Űrtan, SETI szépsége, meg talán a MANT történelme, valószínűleg nem alaptalanul (sem a víziók, sem a raktáronmaradás).

A vetélkedő célja

A legtöbb ember fantáziáját megmozgatja az űrhajózás, de mindennapjainkat is egyre inkább átszövik az űrkutatás eredményei. A vetélkedő célja, hogy a fiatal korosztály - játékos formában - minél több ismeretre tegyen szert a témával kapcsolatban. Egy kis kutatómunkával, utánajárással minden feladat megoldható! Megelevenednek az elmúlt 50 év legérdekesebb eseményei. Kiderül, hogy mennyire fontosak az űrkutatási eredmények a mindennapjainkban. Tudatosulhat bennünk, hogy számos területen hazánk is részt vesz az űrkutatásban, az eredmények hasznosításában.
Itt egy olyan gazdag aranybányára bukkan a kicsit is pikírt olvasó, hogy hosszú másodpercekig csak újra, és újra pásztázza a betelni nem képes szempár ezeket a sorokat. De mindennapjainkat is. Ne csüggedjetek kispajtások, nem lesznek nehezek a feladatok, de legalább tudatosul bennetek, hogy hazánk milyen nagy játékos ebben az izében, amit mi űrkutatásnak hívunk (nem az).

Akiben még maradt egy szemernyi határozottság, az ne habozzon, irány a jelentkezés.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr3887596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hartree-Fock Cares 2007.05.27. 20:55:12

Ragyogó kotta, csak így tovább! Egy dolog: a SETI szépsége meg az Űrvilág nagyon jó könyvek; de NEM maradt belőlük raktáron épp ezért. Az utóbbi évek MANT pályázatainak díjazottjai a Természet Világa az Élet és tudomány és az Aeromagazin újságok elfekvő, legalább fél éves példányszámaiért küzdhetnek, méghozzá akkora csomagok formájában, amiket legutóbb magam is talán általános iskolás koromban, a papírgyűjtésen láttam.

Gaius Baltar · http://cydonia.blog.hu 2007.05.27. 21:11:43

Nem mondtam, hogy rossz konyvek ;)

Lehet, hogy a regi usagokat az archaikus ertekuk miatt adjak?

Hartree-Fock Cares 2007.05.28. 10:18:45

Minden bizonnyal! :D
süti beállítások módosítása