Dnyepr halasztás

2007.03.28. 18:10

Az egykori interkontinentális ballisztikus rakéta, a Dnyepr újabb indítása elhalasztásáról számolt be az ITAR-TASS hírügynökség. Az okok egyenlőre nem ismertek, valószínűleg a tavalyi sikertelen indítás miatt megszigorított biztonsági intézkedések miatt történik ez.

A SpaceDailyExpress forrásai szerint a rakománnyal történt valami baj, következő próbálkozás ma este lesz.

Frissítve: a livescience.com blogja szerint az indítás április 17-éig halasztva, amikor a Genesis II indítása ablaka pont megnyílik, vagyis elképzelhető, hogy a Genesis II lesz a katasztrófa utáni első indítás rakománya!


A mostani szállítmány önmagában nem érdekes, egy adag CubeSat-ot (10x10cm-es egyetemistaműholdak), Egyiptom egy telekommunikációs műholdját vinné. Ami baj, hogy ez közvetlenül érinti a Bigelow Aerospace Genesis II nevű felfújható űrállomását, amit pont a tavalyi események miatt halasztottak januárhoz képest két hónapra. A Roskosmos (orosz nemzeti űrügynökség) honlapján még április 26-a szerepel, a las vegas-i cég még nem adott ki sajtótájékoztatót.


Egy sikeres Dnyepr indítás. Forrás: Bigelow Aerospace

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr5751796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása