Dél-Korea első űrhajósa

2007.02.22. 00:16

Így is lehet - nemrégiben Dél-Korea úgy döntött, hogy nyilvános selejtezőkön keresztül fogják kiválasztani a nemzet űrhajósait, így kapott a 36 000 jelentkező közül lehetőséget Ko San, 30 éves kutató és Yi So-Yeon, egy 28 éves Ph.D. hallgató hölgyemény. Február 27-én elindulnak a Gagarin Kozmonautaképző központba, hogy átessenek egy évig tartó kiképzésükön. Egyikük végcélja a Nemzetközi Űrállomás, a másik nagyon szomorú lesz.

A küldetés 2008 áprilisára van betervezve, amikoris a kiválasztott egy orosz Szojuz fedélzetén utazik fel az Állomásra, ahol 18 tudományos kísérletet fog végezni. Dél-Korea - ahogy azt a spacedaily.com megjegyezte - a 36. ország lesz akinek képviselője eljuthatott az űrbe (egy gyors ellenőrzés az astronautix.com-on, és a sorrend Magyarországig: Oroszország, USA, Csehország, Lengyelország, Németország, Bulgária, Ukrajna vagyis mi a 8. vagyunk.), az egész utazás 28 millió dollárba kerül majd az országnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr6138902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása