A NASA bejelentette, hogy egyezményt kötött a chicagoi PlanetSpace és a restoni (Virginia) Transformational Space Corp. cégekkel. Az egyezmény célja, hogy elősegítse az alacsony Föld körüli pálya (LEO) piaci hasznosítását, hogy ösztönözze a kereskedelmi cégeket, hogy részt vegyenek az űrtevékenységben.

A megállapodás alapján a NASA tudásával segíti a cégeket, hogy képessé váljanak legénységet illetve rakományt szállító űreszközök és rakéták tervezésére.

- A NASA büszke arra, hogy megállapodást írt alá újabb két magáncéggel, az ő erőforrásaikat irányítva egy komoly kereskedelmi rakétaipar létrehozására -, mondta Scott Horowitz, a NASA egyik vezetője. - A kereskedelmi szektor ösztönzésével a NASA újra a Hold és a Mars megismerésével foglalkozhat.

Forrás: Space-travel.com (2007. február 1.)

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr9336582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása