Discovery mégsem indul

2006.12.08. 03:30

Ez az idei 3. Space Shuttle küldetés indulásának élő beszámolója. Bár a mérnökök a visszaszámlálás közben egy apró jégsapkát fedeztek fel a üzemanyagtartályon, az indítást engedélyezték. A Closeout Crew elhagyta a Fehér Szobát, és a kilövés közvetlen helyszínét, a liftet rögzítették a felszínen.


T-22: Indulás előtt 22 perccel a meteorológusok is szabad utat engedtek.
T-9: minden rendben, az időjárás megfelelőnek tűnik.
Technikusok: Kabinnyomás rendben.



T-9, kitartva: időjárás rendben, mehet. Mindenki kész a folytatásra.

Az időjárás közbeszólhat, bár minden mérési pont zöld utat mutat, az alacsony felhőzet miatt lehet, hogy meg kell szakítani az indítást.

Az engedélyezett "hold time"-ból, vagyis ameddig fel lehet az indítást időlegesen függszteni már csak kb 10 perc maradt, az időjárás elromlott. Egyenlőre nincs döntés arról, hogy továbbmenjenek-e T-5 percig.

Amennyiben a még hátralevő 7 perc hold time végére érnek, valószínűleg folytatják a számlálást T-5-ig, majd ott függesztik fel, és várnak az indítási ablak bezárulásáig.


Minden csoport pozitívan jelez vissza, egyedül az időjárás elemzőknél piros a jelzés, a felhőzet túl alacsony. Indul a visszaszámlálás T-5-ig.

Elindítottak egy felderítő repülőt, hogy megvizsgálják a felhőzetet.


T-7: elviszik az állványzatot az űrhajótól. A fenti képen még látszik a pilótafülke ablaka. Elköszöntek az űrhajósoktól.



T-5: a visszaszámlálás megáll, amíg az idő ki nem tisztul kicsit. Még két perc van hátra az indítási ablakból.

Már csak 60 másodperc. Ma már valószínűleg nem lesz indítás.

Az indítás lefújva. Viszlát legközelebb.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr921646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása