Egy meg nem nevezett 40 évnél fiatalabb kínai üzletember lesz az első kínai férfi, aki a Virgin Galactic 2008-tól induló 120 km magasságba feljutó űrhajóján lehet, írja a Shanghai Daily. Kína nem igazán kis ország, mégis a 100 utasból csupán két férőhelyet kapott az első járaton, amiből ráadásul a felének nőnek kell lennie. E hölgy kiléte még homályba borul, csakúgy, mint az üzletember neve. A bejelentést Rupert Hoogewerf tette, a sangháji Hurun Report igazgatója. A Hurun Report állítja össze Kína leggazdagabb üzletembereinek listáját, nem mellesleg a Virgin Galactic kínai repülésszervezője.

Annyit lehet tudni, hogy az utas 200 ezer dollárt fizet a 3.5 órás sehova-útért, ami magába foglal fél órányi űrutazást. Hoogewerfállítása szerint a rendszerük olyan kevéssé veszi majd igénybe a fizikumot, hogy az átlagos légijáratot túlélők kb. 95%-a repülhet majd. Amennyiben ez valóraválik, és a Virgin Galactic tartani tudja a tervezett következő évi teszteket, majd az első évre tervezett 100 indítást (számításuk szerint ez mintegy 520 embert jelentene), úgy hatalmas bevételekre tehet szert.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr3119593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása